Nederlands label

Gemaakt en ontworpen in Nederland

Wat is je achtergrond in de mode?

Ik kom uit zeeland en er liepen tijdens mijn jeugd nog redelijk wat mensen in klederdracht. “Mijn overgrootmoeder was kleermaker van het dorp en mijn moeder leerde net na de 2e wereldoorlog patroonteken bij de nonnen. Ze maakten kleding van papier en uit oude kleding want stoffen waren schaars. Als kind maakte ik mijn eigen kleding en organiseerde een modeshow tijdens het eindfeest van de zesde klas. Ik heb aan de Sint Joost Kunstacademie in Breda modevormgeving gestudeerd en ben toen met een duurzame collectie afgestudeerd. Na mijn afstuderen, ben ik meteen gestart met een eigen label. Tevens ben ik gaan ontwerpen voor private labels. Een bewuste combinatie, ik houd van toegepaste opdrachten.”
De afgelopen 24 jaar ontwikkelde Rianne de Witte een heel eigen stijl en maakt daarbij gebruik van duurzame stoffen. Voor haar is duurzaamheid geen verkoop statement, maar een manier van leven.

Foto’s zijn gemaakt door Fotoloet.

Duurzaam volgens Rianne de Witte?

Mijn ontwerpen zijn vrij tijdloos en produceer mijn collecties deels zelf, bij kleine ateliers in Nederland en soms in Portugal. Elk jaar komen er een aantal nieuwe ontwerpen bij, geschikt voor alle seizoenen. Met als doel om meerdere malen uit te brengen, sommige ontwerpen uit mijn collectei gaan al 15 jaar mee. Duurzaam speelt ook een rol bij logistiek en transport. Ik gebruik veel biologich katoen, linnen en lyocell/tencel in mijn ontwerpen, een houtpulpviscose. In 2006 was De Witte genomineerd voor de Nederlandse Designprijzen met haar handschoenontwerp ‘peace deux pièce’. De ontwerpster maakte onder andere collecties voor Netl, Cora Kemperman, Wendy van Dijk-V&D, Hotel New York en Strawberries.
Super mooi eigentijds label.

Quality Designer Labels

Ontvang LIVStories

Wees als eerste op de hoogte van de nieuste items

Aanmelding nieuwsbrief LIVStories

Get Social with LIVStores

Ontvang LIVStories

Wees als eerste op de hoogte van de nieuwste items

Aanmelding nieuwsbrief LIVStories

Get Social with LIVStores

   2019 LIVStores

Contact

LIVStores
Twijnstraat 41
3511 ZH Utrecht

TEL.:    +31 30 2000 294
Mail:     info@livstores.nl

Openingstijden

 • Dinsdag
 • 11:00 – 18:00
 • Woensdag
 • 11:00 – 18:00
 • Donderdag
 • 11:00 – 18:00
 • Vrijdag
 • 11:00 – 18:00
 • Zaterdag
 • 10:00 – 17:00
 • Zondag
 • 13:00 – 17:00